GeneratiesMiché

Fotografie zit al 4 generaties in het bloed zo begon Max Miché sr begin 1900 met fotograferen. Dit deed hij vooral in zijn geboorteplaats Utrecht. Waar hij veel experimenteerde zo maakte hij rond 1915 een zelf portret (selfie) maar niet zomaar een portret hij stond er zelf 4x op. Voor die tijd een uniek staaltje fotografie. Rond 1920 verhuisde hij naar Baarn. Naast zijn werk als bedrijfsleider bij De Gooi en Eemlander fotografeerde hij veel in en rond Hilversum. Hij behoorde hierbij dan ook tot een van de eerste Hilversumse fotografen. Deze foto’s werden o.a. gemaakt op glasnegatief. Ook de eerste Hilversumse persfoto's in De Gooi en Eemlander waren van Max Miché sr.

2e Generatie , B.M. Miché, startte op 15-jarige leeftijd in 1945 als laborant/fotograaf bij de firma De Groot in Hilversum. Tot juni 1951 werkte hij daar en begon toen als trouwfotograaf bij de firma Hofma aan de Leeuwenstraat. In die tijd verdiende hij 60 gulden per maand, maar met provisie voor elke trouwerij die hij binnenhaalde. Dit laatste lukte hem uitstekend, vooral in de omgeving van De Ronde Venen op zijn Eysink motorfiets. Na 7 jaar bij Hofma besloot hij voor zichzelf te beginnen. Samen met hulp van zijn vader richtten ze op 20 juni 1958 het bedrijf Foto Miché op, een vennootschap onder firma. Na 7 jaar samenwerken kon B.M. Miché het bedrijf volledig op zijn naam zetten, waardoor het op 1 januari 1965 een eenmanszaak werd. Hij fotografeerde duizenden bruiloften en was ook actief in bedrijfs- en studiofotografie.

3e Generatie In 1984 nam Max Miché jr. het bedrijf over en zette de traditie van trouwreportages voort. In 1986 startte hij zijn eigen afwerklaboratorium om het fotowerk volledig in eigen beheer af te handelen. Ook drukte hij zwart-witfoto's af voor een aantal winkels in Gooi. Met de opkomst van de een-uur afdrukservice werd het laboratorium afgebouwd. Max Miché jr. heeft zich de laatste jaren volledig gespecialiseerd in luchtfotografie en bouwfotografie.

4e Generatie In 2004 trad ook de vierde generatie, Bastiaan Miché, toe tot het bedrijf. Voornamelijk actief in journalistieke fotografie voor kranten zoals De Gooi en Eembode. Veel van zijn nieuwsfoto's blijven in het geheugen van mensen gegrift. Bij bijna elke grote nieuwsgebeurtenis in het Gooi is Bastiaan aanwezig. Zijn beelden worden ook afgenomen door grote landelijke kranten en journaals. In 2013 haalde Bastiaan als een van de weinige fotografen zelfs een hele voorpagina in De Telegraaf.

In afgelopen 60 jaar zijn er zo’n 5000 trouwreportage‘s gefotografeerd door Foto Miché op zo’n 70.000 films. Het digitale archief bestaat uit ruim 2 miljoen foto’s. Dit archief groeit nog elke dag.